shim kung sportschool

gymzaal de archipel | maldivenweg 45 | 1339 pl almere buiten | info@shimkung.nl

shim kung sportschool

Woensdag

Tang Soo Do
Jeugd 19.00 - 20.00
Senioren 19.00 - 20.00

Zaterdag

Tang Soo Do
Jeugd 10.00 - 11.00
Senioren 10.00 - 11.00

master

R. Starke
master

Roy Starke
Master Instructeur
5e Dan TSD
1e Dan HKD

Sabum Nim Tang Soo Do - NTMB/EMTF
Kyosa Nim Hap Ki Do - NHU/EHU
Meervoudig Nederlands-, Europees-, en Wereld Kampioen

locatie

almere
Openbare Basis School De Archipel
Maldivenweg 45 1339 PL Almere-Buiten
401bed2ba0e2e18b6edeed39b090288369996ec90f25ace9accd7212527156cd.jpg

Benodigdheden

Tang Soo do

Ons systeem is er op gericht om zo snel mogelijk te reageren op een dreigende situatie en deze gecontroleerd te beëindigen.
Tijdens het trainen in de dojang worden dit soort situaties nagebootst in een vertrouwde omgeving. 
Alle technieken die we tijdens de training toepassen zijn technieken die mits niet goed gecontroleerd worden uitgevoerd ernstige schade kunnen toebrengen aan een tegenstander. 

Hoewel het trainen en de wedstrijdvorm van elkaar afwijken heeft de NTMB (Nederlandse Tang Soo Do Moo Duk Kwan Bond) de verplichting gesteld aan de deelnemers om bescherming te dragen tijdens wedstrijden.
Dit dus ter bescherming van de tegenstander en zo de kans op blessures te minimaliseren.

Voor de jeugd tijdens de gewone training en tijdens de wedstrijden gelden er andere regels. Hier wordt streng gecontroleerd op het non-contact systeem op het hoofd en het semi-contact op het lichaam.
Juist het controleren van de technieken vergt uiterste concentratie en moet als basis gelden voor alle gecontroleerde technieken, oftewel precies stoppen waar jij dat wilt of de kracht gecontroleerd toepassen op het lichaam!

Voor de senioren spreken we tijdens de trainingen en tijdens de wedstrijden gewoon over contact, zei het gecontroleerd!. Bescherming is hier dus geen overbodige luxe!
De training met beschermers zal dus beter verlopen omdat technieken gewoon ingezet kunnen worden zonder de tegenstander te verwonden. Dit is vooral het geval bij het sparren en vrij sparren.

Bij het sparren bij de senioren houden we ons aan de "wedstrijd regels" waarbij vanaf bandhoogte technieken ingezet mogen worden.
Bij het vrij sparren mogen alle technieken overal ingezet worden en spreken we over de no-nonsens aanpak. Eigenlijk de voorbereiding op wat er buiten op straat kan gebeuren.

Alle materialen kunnen via de sportschool aangeschaft worden. Klik hier voor het bestelformulier.

Shim Kung Merchandise

Hoodies & Tshirts
De zomer komt eraan en je kunt nu Shim Kung sport T-shirts en Hoodies bestellen. Klik hier om het bestelformulier te downloaden, print het en lever het ingevuld in bij een van de leraren. De kosten van de artikelen staan vermeld op het bestelformulier.

Proefles

Tang Soo Do

Inschrijven

Tang Soo Do

Volg ons op

Facebook
Volg ons op
Volg en like onze Shim Kung Facebook pagina